Bed Rest ~ Day 2 Math Lesson

      Comments Off on Bed Rest ~ Day 2 Math Lesson

Let’s do a little bit of math, shall we?

I’m 21 weeks pregnant today.
Most bed rest ends at around 36 weeks.

36 – 21 = 15 weeks of bed rest

Each week has 7 days in it.

15 * 7 = 105 days

Each day I will receive 2 Heparin injections. Except today, I only get 1 today. So…

104 * 2 = 208 + 1 = 209 Heparin injections total

Now we add the 18 17P injections.

209 + 18 = 227 total injections

But wait, there’s more! I will also receive 2 steriod injections at 24 weeks to help Tiny’s lung mature in case of premature delivery. So…

227 + 2 = 229 total injections!!!!

Keep in mind this does not include: blood draws, IV’s or any other needle sticks. It’s times like that that I wish I were a masocist and enjoyed pain.